Cloud boekhouden is de toekomst

In het zakelijke wezen weten we allemaal, administratie is fundamenteel en moet op orde zijn. Administratie is niet het meest spannende onderdeel van ondernemen. De laatste paar decennia is er maar bitter weinig veranderd op dit gebied. Tot voor kort! Er zijn nieuwe ontwikkelingen gaande in boekhouders land. En die gaan we bespreken in dit artikel.

Al eeuwenlang administreerden we met pen en papier. Hoop papierwerk in administratiekasten. Toen kwamen de computers en ook software zoals Excel. De volgende stap, waar we nu zijn om alles via de cloud te doen, alles via het internet dus. Er komen steeds meer cloud boekhoud diensten en platformen op de Nederlandse markt en door de bomen zien we het bos eigenlijk al een beetje niet meer.

-> Zelfboekhouden.org | online boekhouden vergelijken |

Een van de meest populaire online boekhoud diensten op de markt is Acumulus. De meeste gebruikers roemen dit programma vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid. Het is makkelijk in gebruik, de interface van deze software. Boekhoudster Elma geeft aan de je met dit programma in minder dan 6 minuten de boekhouding al kan regelen. Dit willen we allemaal wel. Kost zeker een vermogen aan abonnement dat Acumulus? Neen, minder dan een tientje per maand. Een ander voordeel t.o.v. boekhouden met Excel is fouten correctie. In Acumulus maak ik zelf veel minder fouten dan toen ik met Excel werkte.

-> Zelfboekhouden.org | boekhoudprogramma vergelijken |

Ik wil niet alleen de loftrompet schallen voor Acumulus. Ik werk niet voor hen ofzo. Er zijn ook andere goede programma’s op de markt. Zoals e-boekhouden bijvoorbeeld. Die mag je bijna anderhalf jaar gratis proberen voordat je pas hoeft te betalen. Dit programma is ook officieel aanbevolen door BD. Zeker een koosjer programma dus.

In een notendop, online boekhoud platformen nemen hoge kosten weg, je hebt minder uren nodig van je boekhouder, je wordt dus ook minder afhankelijk van je boekhouder en er is geen dubbele administratie meer. Fouten in aangiftes wordt ook voltooid verleden tijd. Genoeg reden dus om mee te gaan met deze ontwikkeling.