Zo investeer je veiliger

Investeringen zijn in onze huidige tijd populairder dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan beleggen, aandelen, cryptomunten of rente sparen. We willen graag ons geld omzetten naar meer geld. Maar uiteraard zitten daar vaak best flinke risico’s aan vast. financiele-weetjes.nl heeft een aantal tips op een rijtje gezet om jou te helpen met veiligere investeringen om zo min mogelijk risico te nemen!

Weet waar je aan meedoet

In essentie komt investeren neer op het inzien van kansen en mogelijkheden. Wanneer doe je wat? Wanneer stop je ergens geld in, wanneer haal je het er weer uit? Dit gaat veel makkelijker als jij weet waar jouw geld zoal naar toe gaat. Als je veel geld wilt gaan investeren, is het waardevol om daarvoor eerst wat grondig onderzoek te doen.

Houd je aan een limiet

Investeren is niet iets wat je volledig risicovrij kunt doen. Het blijft uiteindelijk altijd een soort kansspel. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te weten waar je aan toe bent. Zet altijd een limiet aan de investeringen, en ga daar nooit overheen, ook als dat aantrekkelijk lijkt. Als investeringen jouw dagelijkse leven aantasten, gaat er iets goed mis. Probeer dan zo snel mogelijk een veiligere positie te krijgen.

Houd je investeringen breed

Met brede investeringen bedoelen we dat je je niet vastbijt op een enkele investering en hoopt dat daar alles goed gebeurt. Hoe meer kleinere investeringen je hebt, hoe minder risico. Het nadeel is dat het potentiele rendement misschien kleiner is, maar in de meeste gevallen is dat het verkleinen van het risico meer dan waard. Als je meerdere investeringen hebt kun je ook verspreiden tussen investeringen met langere en kortere looptijden. Als je alles in lange investeringen stopt is het rendement misschien hoger, maar kun je voor lange tijd niet meer bij je geld. Houd daar dus rekening mee.